LEDENA TROFEJA 2018

V soboto, 27. januarja se je na presihajočem jezeru Ledine trlo hokejistov, ki so se borili za osvojitev pokala Ledena trofeja. Hokejska sreča je bila na strani ekipe Fantastičnih 5, ki je osvojila naziv zmagovalca prve Ledene trofeje. Dogodek je požel številne pohvale tako s strani navijačev kot tudi tekmovalcev, zato se obeta njegova ponovitev v letu 2019.

Kar 48 hokejskih ekip, 79 tekem in skoraj 250 hokejskih igralcev ter en cilj – pokal Ledene trofeje. Na presihajočem jezeru Ledine je potekal napet boj, a pokal je prišel v roke najbolj spretne hokejske ekipe Fantastičnih 5. Zagotovo pa je v hokejskih dvobojih uživala prav vsaka ekipa, saj si želijo ponovitev Ledene trofeje.

Tine Kropivšek, član zmagovalne ekipe Fantastičnih 5, je zaupal, da se je ekipa prijavila s ciljem, da doživi pravo zabavo ob igranju hokeja in druženja v naravi. Dan pred tekmovanjem pa je bila njihova ekipa opustošena za dva igralca, saj je vmes posegla višja sila. Na koncu so si fantastični trije v šali rekli, da je tri srečna številka in da bo zmaga zagotovo na njihovi strani. »Že od začetka ni bil glavni cilj rezultat ampak zabava. Nad zmago smo zelo presenečeni in veseli, priznamo, da je nismo niti malo pričakovali, čeprav smo si v šali rekli, da bomo zmagali. Na turnirju je bilo zelo veliko močnih ekip tudi z nekdanjimi profesionalnimi igralci, zato nas še posebej veseli, da sta se v finalu pomerili ekipi, sestavljeni iz ljubiteljskih igralcev, ki se imamo še večjo željo dokazati proti močnim ekipam.«

Predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec je dejal: »Ledena trofeja je dogodek, ki bo zagotovo postal tradicionalen, saj je že v svoji debitantski različici združila ogromno število hokejistov in prav vsaka ekipa je domov odšla dobre volje. Pozitivno športno vzdušje v objemu lepe narave je tisto, kar potrebuje hokej v Sloveniji, pozitivno stran pa prinese tudi turizmu. Verjamem, da bo glas o dogodku segel tudi izven slovenske meje ter drugo leto privabil tudi ekipe iz Avstrije in Italije.«

Rdeča nit dogodka je bila hokej na prostem, tekmovalci so se na 6 igriščih pomerili v hokeju 3 na 3, navijači pa so se lahko preizkusili v nagradnem spretnostnem poligonu in uživali v drsanju na ledu z brezplačno izposojo drsalk. Sodelujoče in obiskovalce je zabavala tudi uradna maskota slovenskih hokejistov ris Buli. Vsem obiskovalcem je bilo tako zagotovljeno pristno doživetje športa in čudovite narave.

Tako zmagovalna ekipa kot člani ostalih ekip pravijo, da takšne dogodke pozdravljajo s širokim nasmehom in si jih želijo v čim večjem številu. Podpiranje slovenskega hokeja je ključno, prav takšni dogodki pa so dokaz, da iz turnirjev na majhnih igriščih nastanejo pravi hokejski šampioni. »Tu so korenine hokeja in Ledena trofeja je oživela prav to, spomin na hokej, ki v naših krajih živi že več kot 100 let. Dogodek je v popolnosti zadel svoje bistvo, to pa je, da se družimo ob športu in obenem doživljamo lepoto narave, ki je okrog nas. Želimo si, da postane tradicionalen in se že veselimo naslednjega leta,« so komentirali številni udeleženci dogodka.

Poseben pečat pa nosi tudi sama lokacija, saj je tako rekoč čudež narave, gre za presihajoče jezero Ledine, ki ob jesenskem deževnem obdobju napolni vznožje ob vhodu v dolino Planice in vsako zimo okoliškim prebivalcem in obiskovalcem omogoča zimske radosti. Predsednik Turističnega društva Dovje – Mojstrana Matjaž Podlipnik pravi: »Generacije že desetletja igrajo hokej na presihajočem jezeru Ledine, menim, da je tu hokej igra pomembnejšo vlogo kot smučanje. Hokej je oblikoval naše otroštvo in enako vlogo igra pri današnji mladini. Led iz Rateč pa je leta nazaj imel še drugo vlogo (poleg hokejske), saj so ga prevažali v Ljubljano z vlakom in ga uporabili za hlajenje piva.« Ledena trofeja je na nek način oživela Ledine, je še dodal Podlipnik, saj so okoliški prebivalci že dolgo časa želeli, da se na tem mestu odvijajo takšni dogodki, želijo pa si, da se dogodek razširi do te meje, da privabi tudi zamejske hokejske ekipe.

VIDEO REPORTAŽA 2018

VIDEO NAPOVEDNIK 2018

SPONZORJI

Zavarovalnica Triglav, d.d.
Zavarovalnica Triglav, d.d.
Zavarovalnica Triglav, d.d.
Zavarovalnica Triglav, d.d.

PARTNERJI

Organizator dogodka EXTREM
Kontakt: vito.babuder@extrem.si